onsdag 16 juni 2010

Semesterkväll med tillbakablick

Det är så vackert ute i kväll. Solen har ännu inte gått ner, det är nästan vindstilla, fåglarna kvittrar och det luktar nyklippt gräs. Kommer att tänka på syrrans favoritdikt av Pär Lagerkvist "Det är vackrast när det skymmer":

Det är vackrast när det skymmer.
All den kärlek himlen rymmer
ligger samlad i ett dunkelt ljus
över jorden,
över markens hus.

Allt är ömhet, allt är smekt av händer.
Herren själv utplånar fjärran stränder.
Allt är nära, allt är långt ifrån.
Allt är givet
människan som lån.

Allt är mitt, och allt skall tagas ifrån mig,
inom kort skall allting tagas ifrån mig.
Träden, molnen, marken där jag går.
Jag skall vandra -
ensam, utan spår.

Mmmmm.... Jag har semester och för första gången på länge har jag ork att skriva i bloggen! :-)
Så mycket har hänt sen jag senast skrev, hm var ska jag börja?





Emil har tagit studenten!


En vacker dag i mitten av juni fick jag följa med LTJ-fakultetens administration på heldagsutflykt! Först kom vi till Åbergs trädgård & café i Öja. En helt underbar plats som måste upplevas. Mer info hittar ni på deras hemsida: http://www.abergsgarden.nu/





Medan vi fikade berättade Lena om trädgården, historien, odlingarna och deras sortiment.

Sedan fick vi en guidad rundtur av Kjell Åberg som visade oss ett axplock av deras verksamhet och berättade om deras målsättningar.


Sedan bar det av till nationalparken Stenshuvud och en rask vandring med den underbara guiden Joakim Roswall. Det var svettigt och flåsigt men väl värt mödan! Vandringen ledde till en vacker utkiksplats.






Dagen efter utflykten var dagis stängt så jag var ledig från jobbet och Leia och jag hade en alldeles underbar dag tillsammans. Trots att vädret inte var det bästa bestämde vi oss för att åka på utflykt till Malmö folkets park. Där finns det bl a en fin lekplats med härliga klätterställningar, ponnyridning och tivoli med karuseller.


Koncentrerad Leia!




Leia rider ur bild!



Leia fortsätter att utforska och prova nya svordomar och svordomssammanhang. Erik Grönwalls "I'm flying" blir i Leias version "Aaaaaj Faaaaain". När vi var på väg hem från Emils studentfest hör vi: Fy fan vad jag är svettig! Hmmm, undrar vem hon fått den meningen ifrån? Och här om kvällen när hon skulle massera mina onda axlar och inte fick igång massageapparaten hör jag hur hon irriterat mumlar för sig själv "Den här fungerar ju fan aldrig!"

Att sitta stilla är inte riktigt Leias grej. Det är trist att äta för då måste man sitta stilla länge. Därför brukar hon hitta på ärenden under middagens gång och passa på att gå på toaletten. En kväll försvann hon iväg på toa och kom inte tillbaka. Efter en stund gick jag och tittade och hittade följande:




Hon hade tagit med sig papper och penna in på toa och passade på att rita medan hon ändå måste sitta stilla!



Det har ju varit midsommar också! Leia träffade på sin kompis Alicia nere vid midsommarfirandet och de tyckte att de också kunde har lite dansuppvisning samtidigt som folkdanslaget.






Hur söta som helst!


På fredag åker jag, Peter och Leia till Kreta! Emil ska vara hemma och jobba, sköta huset och hunden. Slår vad om att Leia kommer att sakna sin brorsa så jag passar på att visa hur det skulle ha kunnat se ut om han varit med.



torsdag 3 juni 2010

Sommarkänsla!

Igår kom solen och med den äntligen lite värme. Leia satt en hel evighet och öste sand på sina bara fötter i sandlådan. "Mamma det är så Uuunderbart när solen skiner!" Fast hon tyckte inte att det var lika underbart att fötterna blev smutsiga när hon gick barfota så sen beställde hon ett fotbad...
"Mamma jag ska bara klä av mig lite..."



Gick en runda med kameran på lunchen igår, fortfarande blommar två körsbärsträd i Gunnars trädgård och det är en rosa dröm utanför mitt kontorsfönster!



Vid restaurangens trädäck blommar näsduksträdet för fullt...



Stora vita "näsdukar" hänger ner från trädets grenar...


Intill muren i Gunnars trädgård står en ensam vit tulpan...


När jag böjde mig ner och tittade närmare så såg jag..

... att ett litet bi hade valt den som plats för sin sista vila. Kan ni tänka er någon bättre plats? Han kanske dog av en pollenchock?